PRESSEMEDDELELSE: Tyrkiske luftvåben bombarderer civile

22. december 2007

Omkring 50 jæger fly fra det tyrkiske luftvåben har den 16. december kastet tonsvis bomber i bjergområder i det nordlige Irak, som kontrolleres af det regionale kurdiske selvstyre.

Ifølge den tyrkiske hær var målet for luftangrebet guerillabaserne tilhørende det kurdiske arbejderparti PKK. Men ifølge oplysningerne fra området og billeder der er vist i regionale TV-stationer, er flere civile bosteder blevet ramt, som resulterede 2 døde og adskillige sårede, samt en omfattende ødelæggelse af huse og stalde.

Angrebet var forventet efter den tyrkiske parlament for flere uger siden har givet militæret tilladelse til at angribe Sydkurdistan og denne ønske fra tyrkisk side fik næsten ingen reaktioner fra hverken USA, der officielt har kontrollen over regionen og EU.

Mens militæret foretog angrebet over grænsen, gik den tyrkiske politi i gang med at optrappe offensiven mod det demokratiske samfundsparti, DTP. Formanden for DTP Nurettin Demirtas blev arresteret i lufthavnen på vej hjem fra en række møder i Europa. DTP har 21 medlemmer i parlamentet og ønsker en fredelig og demokratisk regionalløsning for kurderne i Tyrkiet.

Kurdisk Forum, som er en tværpolitisk initiativ, fordømmer den tyrkiske luftangreb på civile, samt den seneste kriminaliseringsoffensiv mod demokratiske kræfter og understreger det endnu engang, at det kurdiske problem ikke kan løses med militære indsats. Da den tyrkiske regering er langt fra at løse dette årtier gamle problem, burde EU, herunder Danmark gøre en indsats for at finde en demokratisk løsning på det kurdiske problem.

Med venlig hilsen

Kurdisk Forums Nyhedsenhed